Festarit 2023

Festareilla esiintyi kuusi upeaa artistia!
Soittolistan löydät Spotifystä, artistiesittelyt alta.

Keikat järjestettiin Skenesalissa, johon ikäraja on 18 vuotta. 

PERJANTAI 12.5.2023

Artistit esiintymisjärjestyksessä:

HUSBAND
Funky Finns
Heini Ikonen sings Prince

LAUANTAI 13.5.2023

Artistit esiintymisjärjestyksessä:

Maja Mannila Trio
Dalindèo Dark Money & Beyond
Aviapolis Big Band solistina Antti Koivula 

Perjantai 12.5.2023

DAF Drummers' Association of Finland logo

Rumpuklinikka järjestetään Skenesalissa pe 12.5.2023 klo 17-18, mukaan voivat tulla kaikki kiinnostuneet.

Klinikan vetävät Joonas Kaikko, Jari ”Kepa” Kettunen ja Anssi Nykänen. Kolmikko nähdään lavalla myöhemmin illalla Husband-yhtyeen riveissä.

Klinikka järjestetään yhteistyössä DAFin (Drummers’ Association of Finland) kanssa.

Husband Trio on vuonna 2000 perustettu instrumentaaliorkesteri, jonka repertuaarissa kuuluvat niin funk-, rock-, jazz- kuin pop-vaikutteetkin. Yhtyeessä musisoivat Suomen levyhistorian legendaarisin ja eniten taltioitu komppipari Anssi Nykänen (rummut), Harri Rantanen (basso) sekä kitaravirtuoosi Varre Vartiainen.

Legendaarinen rytmimusiikin jättiläinen, trio nimeltä Husband tarjoilee tarkkaa ja taitavaa komppityöskentelyä, ilmiömäistä kitaran soundia ja kannat kattoon nostattavaa funkkia ja beattia. Lisämausteena tällä keikalla bändin riveissä soittaa röyhkeiden funk-soolojen mestari William Suvanne (saksofoni). Husband tulee myös yllättämään tällä festareiden keikalla. Nothin´can stop the rhythm!

Kokoonpano: Anssi Nykänen (rummut) / Harri Rantanen (basso) / Varre Vartiainen (kitara) / William Suvanne (saksofoni)

Funky Finns esiintyy 12.5.2023 Myyrmäki Rhythm & Jazz Festivaleilla

Funky Finns on soul-funk-yhtye, jonka ensimmäisiin lukeutuvat keikat soitettiin isossa maailmassa rapakon takana, jenkkilän San Franciscossa. Tuolloin suomalaisten muusikkojen kanssa esiintyi myös American Idolsissa kolmanneksi sijoittunut Joshua Ledet. Funky Finnsin keulassa ja kappaleiden takana ovat laulaja-kosketinsoittaja-trumpetisti Mikko Pettinen sekä laulaja Antti Kleemola. 

Myyr York Rhythm & Jazz festivaaleilla Funky Finns julkaisee ensimmäisen uuden albuminsa UNITED SOULS. Sen sinkku “Rebel” julkaistiin tammikuussa 2023, jossa mukana feattaamassa räppäri Bentality.

Kokoonpano: Antti Kleemola (laulu & keyboards) / Mikko Pettinen (laulu & keyboards) / Onni Lonka (kitara) / Sampo Tiittanen (basso) / William Suvanne (saksofonit) /  Hannu Lamminmäki (pasuuna) / Markku Heikkilä (rummut)

Heini Ikonen esiintyy 12.5.2023 Myyrmäki Rhythm & Jazz Festivaleilla

Mystinen ja mestarillinen Prince oli popikoni vailla vertaansa. Hän aloitti uransa 1970-luvulla ja teki läpimurtonsa 80-luvulla Purple Rain -albumin myötä. Prince menehtyi 57-vuotiaana, mutta jätti jälkeensä levyjä, joita on myyty miljoonia.

Monipuolinen ja lahjakas Heini Ikonen on Suomen soul-kuningatar, jolta löytyy taitoa, asennetta ja rohkeutta tarttua tällä festarikeikalla Princen musiikkiin ja tehdä siitä oma versionsa. 

Soul-laulaja Heini Ikonen on rautainen rytmimusiikin ammattilainen. Hänet on voinut bongata useiden orkestereiden riveistä, laulajana ja taustalaulajana, muun muassa Mestarit-kiertueelta ja Vesterinen yhtyeineen -riveistä. Solistina Heiniltä löytyy mieletöntä energiaa ja sädehtivää lavakarismaa.

Lauantai 13.5.2023

Maja Mannila esiintyy 13.5.2023 Myyrmäki Rhythm & Jazz Festivaleilla

Maja Mannila on vaikuttava nuori laulaja, pianisti ja säveltäjä. Trionsa kanssa Maja esittää omia englanninkielisiä kappaleita, jotka ovat tyylillisesti sekoitus rhythm&bluesia, soulia ja jazzia. Yhtyeessä Mannilan kanssa musisoivat Severi Sorjonen ja Johannes Granroth. Debyyttialbumi ”Up and Down” julkaistiin kesäkuussa 2022.

Tulevaisuudessa Mannila tähtää kansainväliseen keikkailuun sekä yhtyeen kanssa että sooloartistina. Mannilan ovatkin jo noteeranneet ulkomailla englantilainen rumpali Richard Spaven, laulaja-pianisti Frank McComb ja laulaja Anthony Strong. Mannila soittaa ja laulaa myös Iiro Rantalan uudessa kokoonpanossa ja nousevassa Peela-yhtyeessä, jossa on mukana myös kollegat Maja Mannila triosta. 

Kokoonpano: Maja Mannila (laulu & koskettimet) / Johannes Granroth (basso) / Severi Sorjonen (rummut)

Dalindèo - Dark Money And Beyond esiintyy 13.5.2023 Myyrmäki Rhythm & Jazz Festivaleilla, kuva Miikka Pirinen

Omaleimainen Dalindèo tunnetaan yhtenä suomalaisen 2000-luvun jazzin kärkiyhtyeenä. Kitaristi-säveltäjä Valtteri Pöyhösen johtama helsinkiläissekstetti on kerännyt mainetta tyylillisenä edelläkävijänä sekä perinteitä kunnioittavana, mutta rajoja rikkovana live-yhtyeenä. Dalindèon musiikille on ominaista tanssittavuus, vahvat melodiat ja elokuvalliset tunnelmat.

Dalindéon esikoislevy Open Scenes julkaistiin 2007. Tätä nykyä orkesteri on julkaissut viisi albumia, jotka ovat keränneet kiitosta kriitikoilta. Kolmas albumi “Kallio” pokkasi vuoden jazzlevyn Emma-patsaan 2013.

Myyr York Rhythm & Jazz festareiden kaikalla Dalindèo keskittyy nimensä mukaisesti Dark Money -albumin materiaaliin. Kantaaottavan ja elokuvallisia äänimaisemia sisältävän albumin musiikillisina esikuvina ovat toimineet muun muassa Miles Davisin 1970-luvun taitteen varhainen fuusio, Charles Mingusin yhtyeiden räjähtävä live-energia ja Sun Ran psykedeelinen avaruus-jazz. Henkisesti Dark Money on sukua 1960-luvun poliittiselle jazzmusiikille.

Kokoonpano: Valtteri Laurell Pöyhönen (kitara, syntetisaattorit, sähköpiano & elektroniikka) / Jose Mäenpää (trumpetti) / Pope Puolitaival (saksofoni & huilut) / Pekka Lehti (basso) / Jaska Lukkarinen (rummut) / Rasmus Pailos (lyömäsoittimet & elektroniikka) 

Aviapolis Big Band solistinaan Antti Koivula esiintyy Myyrmäki Rhythm & Jazz Festivaleilla 13.5.2023, kuva @eerokuvaa

Poikkeukselliset ajat synnyttivät rytmimusiikin kovimmista kovien muusikoiden orkesterin nimeltä Quarantine Big Band. Quarantine Big Bandin taiturit työskentelivät etänä, versioivat kappaleita sosiaaliseen mediaan ja saivat huomiota Suomessa ja maailmalla aivan timanttisesta soitostaan. Karanteeniaikojen päätyttyä yhtye pääsi viimein esiintymään live-yleisölle ja jatkaa nyt tarinaansa Aviapolis Big Bandina. Kotipesän yhtye rakentaa kansainväliseen ja lennokkaaseen Vantaan kaupunkiin.

Aviapolis Big Band on mieletön live-bändi, toki siksi, että parikymmentä soittajaa ovat alan kovimpia osaajia! Solistina festarikeikalla tulee loistamaan myös upea Antti Koivula.

SPONSORIT 2023

Myyr York Rhythm & Jazz Festival sponsorit 2023